Wednesday, February 1, 2012

Coklat Badam Garing




Bahan-bahan A
200g                       mentega
160g                       gula aising

Bahan-bahan B
100g                       lelemak/ lemak putih
320g                       tepung gandum
140g                       tepung jagung
2 sudu besar            serbuk koko
30g                         badam nib

Hiasan
coklat masakan hitam (dicairkan)
coklat putih (dicairkan)
manik warna warni

………………………………………………………………………………………………………....................

Caranya
1.       Sebatikan bahan-bahan A.
2.       Masukkan semua bahan B dan uli sehingga adunan sebati.
3.       Canai dan terap doh dengan acuan berbentuk kacang.
4.       Susunkan di atas dulang pembakar yang telah digris dan bakar dalam ketuhar pada suhu 150 C selama 30 minit.
5.       Setelah biskut sejuk, celupkan biskut ke dalam coklat masakan hitam. Hiaskan dengan coklat putih dan manik warna warni.

No comments:

Post a Comment