Bahan-bahan A
160g mentega
60g gula
aising
Bahan-bahan B
1 biji kuning
telur
½ sudu teh esen vanilla
Bahan-bahan C
100g tepung
jagung
50g tepung
kastad
150g tepung
gandum
Hiasan
pewarna merah muda
manik gula
Caranya
1. Sebatikan bahan-bahan A.
2. Masukkan bahan-bahan B dan kacau hingga sebati.
3. Masukkan semua bahan C dan uli sehingga adunan menjadi
lembut.
4. Ambil separuh doh dan warnakan dengan pewarna merah muda.
5. Masukkan doh bewarna merah muda dan doh kosong ke dalam
acuan, semperit dan paipkan bentuk bunga.
6. Susunkan diatas dulang pembakar yang telah digrIs dan
bakar dalam ketuhar pada suhu 150 C selama 30 minit.
7. Setelah biskut sejuk, hiaskan dengan manik gula di tengah
biskut.
No comments:
Post a Comment