Friday, February 3, 2012

Cinta Balkis

















Bahan-bahan A
180g                       mentega
20g                         lelemak/lemah putih
70g                         gula kaster
½ sudu teh               soda bikarbonat

Bahan-bahan B
30g                         nestum (diramas halus)
30g                         oat (dikisar)
30g                         serbuk badam
50g                         tepung jagung
20g                         tepung beras
150g                       tepung gandum

Hiasan
 coklat masakan putih (dicairkan)
 coklat masakan hitam (dicairkan)


Caranya
1.       Sebatikan bahan-bahan A.
2.       Masukkan semua bahan B dan uli sehingga rata.
3.       Ambil sedikit adunan  dan bujurkan.
4.       Susunkan di atas dulang pembakar yang telah digris dan bakar dalam ketuhar pada suhu 150 C selama 30 minit.
5.       Setelah biskut sejuk, celupkan biskut ke dalam coklat masakan putih dan hiaskan dengan coklat masakan hitam.

No comments:

Post a Comment