Bahan-bahan A
160g mentega
½ biji telur
100g gula
aising
Bahan-bahan B
60g kelapa
kering
230g tepung ubi
70g tepung
gandum
½ sudu teh serbuk
penaik
½ sudu teh esen vanilla
Bahan C
Secukupnya badam biji (dibelah dua)
Hiasan
coklat masakan putih (dicairkan)
coklat masakan hitam (dicairkan)
manik Jumbo Love
Caranya
1.
Sebatikan bahan-bahan A.
2.
Masukkan bahan-bahan B dan uli sehingga adunan
menjadi lembut
3.
Ambil sedikit adunan, masukkan separuh badam
biji dan bulatkan.
4.
Susunkan di atas dulang pembakar yang telah
digris dan bakar dalam ketuhar pada suhu 150 C selama 30 minit.
5.
Setelah biskut sejuk, celupkan biskut ke dalam
coklat masakan putih dan masukkan ke dalam cawan kertas.
6.
Hiaskan biskut dengan coklat masakan hitam dan manik
Jumbo Love.
No comments:
Post a Comment