Bahan-bahan A
250g mentega
130g gula
kaster
1 biji kuning
telur
1 sudu teh esen
vanila
1 sudu teh pes
strawberi
½ sudu teh pewarna merah muda
Bahan-bahan B
300g tepung
gandum
120g tepung
jagung
50g serbuk
badam
½ sudu teh soda bikarbonat
30g kelapa
kering (dikisar)
Hiasan
putih telur
nestum
coklat masakan putih (dicairkan)
Carannya
1. Satukan bahan-bahan A dan pukul sehingga sebati.
2. Masukkan bahan-bahan B dan uli hingga menjadi doh.
3. Ambil sedikit adunan dan bujurkan.
4. Celupkan ke dalam putih telur dan golekkan biskut ke
dalam nestum.
5. Susunkan diatas dulang pembakar yang telah digris dan bakar dalam ketuhar pada suhu 150 C selama 30 minit.
5. Susunkan diatas dulang pembakar yang telah digris dan bakar dalam ketuhar pada suhu 150 C selama 30 minit.
6. Setelah biskut sejuk, hiaskan dengan coklat masakan putih.
No comments:
Post a Comment