Thursday, February 23, 2012

Coklat Badam

















Bahan-bahan A
125g                       mentega
30g                         gula aising

 Bahan-bahan B
½  biji                                 kuning telur
1 sudu teh                           pes kapucino


Bahan-bahan C
250g                       tepung gandum
30g                         tepung jagung
20g                         serbuk badam



Hiasan
coklat masakan hitam (dicairkan)
coklat masakan putih (dicairkan)
badam biji

Carannya
1. Sebatikan bahan-bahan A.
2. Masukkan bahan-bahan B dan kacau hingga sebati.
3. Masukkan semua bahan C dan uli sehingga adunan menjadi lembut.
4. Ambil sedikit adunan dan masukkan ke dalam acuan tat kecil.
5. Kemaskan dan susunkan diatas dulang pembakar yang telah digris dan bakar dalam ketuhar pada suhu 150 C selama 30 minit.
6. Setelah biskut sejuk, paipkan coklat hitam ke dalam biskut dan letakkan sebiji badam biji di atasnya. 7. Hiaskan dengan coklat masakan putih.

No comments:

Post a Comment