Bahan-bahan A
125g mentega
30g gula
aising
Bahan-bahan B
½ biji kuning
telur
1 sudu teh pes
kapucino
Bahan-bahan C
250g tepung
gandum
30g tepung
jagung
20g serbuk
badam
Hiasan
coklat masakan hitam (dicairkan)
coklat masakan putih (dicairkan)
badam biji
Carannya
1. Sebatikan bahan-bahan A.
2. Masukkan bahan-bahan B dan kacau hingga sebati.
3. Masukkan semua bahan C dan uli sehingga adunan menjadi
lembut.
4. Ambil sedikit adunan dan masukkan ke dalam acuan tat
kecil.
5. Kemaskan dan susunkan diatas dulang pembakar yang telah
digris dan bakar dalam ketuhar pada suhu 150 C selama 30 minit.
6. Setelah biskut sejuk, paipkan coklat hitam ke dalam
biskut dan letakkan sebiji badam biji di atasnya. 7. Hiaskan dengan coklat masakan
putih.
No comments:
Post a Comment