Bahan-bahan A
150g mentega
60g gula
aising
Bahan-bahan B
½ biji kuning
telur
Bahan-bahan C
30g lelemak/
lemak putih
220g tepung
gandum
60g tepung
jagung
30g nestum
(dikisar)
30g badam nib
2 sudu besar tepung
susu
Hiasan
badam nib
coklat masakan hitam (dicairkan)
coklat masakan putih (dicairkan)
Caranya
1. Sebatikan bahan-bahan A.
2. Masukkan kuning telur dan kacau hingga sebati.
3. Masukkan semua bahan C dan uli hingga menjadi doh.
4. Canai dan terap adunan dengan acuan berbentuk segi empat panjang.
5. Taburkan badam nib di atas biskut
6. Susunkan diatas dulang pembakar yang telah digris dan
bakar dalam ketuhar pada suhu 150 C selama 30 minit.
7. Setelah biskut sejuk, hiaskan dengan coklat masakan hitam
dan coklat masakan putih.
salam, pohon izin syer resepi, mintak halal saya nak buat bisnez coookis guna resepi ini...trima kasih...i follow, u jgn lupa follow yea...tq
ReplyDelete