Bahan-bahan A
160g mentega
100g minyak
sapi
120g gula
aising
Bahan-bahan B
260g tepung
gandum
130g tepung
jagung
50g serbuk
badam
1 sudu teh pes
kapucino
Hiasan
coklat masakan hitam (dicairkan)
serbuk roti putih
coklat strawberi cip
Carannya
1. Sebatikan bahan-bahan A.
2. Masukkan semua bahan B dan uli sehingga adunan menjadi
lembut.
3. Canai dan terap doh dengan acuam berbentuk segi empat
kecil.
4. Susunkan diatas dulang pembakar yang telah digris dan bakar dalam ketuhar pada suhu 150 C selama 30 minit.
4. Susunkan diatas dulang pembakar yang telah digris dan bakar dalam ketuhar pada suhu 150 C selama 30 minit.
5. Setelah biskut sejuk, celupkan ke dalam coklat masakan
hitam dan masukka ke dalam cawan kertas.
6. Letakkan sebiji coklat strawberi cip dan taburkan serbuk
roti putih di atasnya.
No comments:
Post a Comment