Friday, February 24, 2012

Kapucino Salju



Bahan-bahan A
160g                       mentega
100g                       minyak sapi
120g                       gula aising

Bahan-bahan B
260g                       tepung gandum
130g                       tepung jagung
50g                         serbuk badam
1 sudu teh               pes kapucino

Hiasan
coklat masakan hitam (dicairkan)
serbuk roti putih
coklat strawberi cip

Carannya
1. Sebatikan bahan-bahan A.
2. Masukkan semua bahan B dan uli sehingga adunan menjadi lembut.
3. Canai dan terap doh dengan acuam berbentuk segi empat kecil.
4. Susunkan diatas dulang pembakar yang telah digris dan bakar dalam ketuhar pada suhu 150 C selama 30 minit.
5. Setelah biskut sejuk, celupkan ke dalam coklat masakan hitam dan masukka ke dalam cawan kertas.
6. Letakkan sebiji coklat strawberi cip dan taburkan serbuk roti putih di atasnya.

No comments:

Post a Comment