Bahan-bahan A
160g mentega
50g gula
aising
Bahan-bahan B
120g tepung
jagung
100g tepung
gandum
1 sudu teh esen
vanilla
4 sudu besar badam
nib (dipanggang)
Hiasan
coklat masakan hitam (dicairkan)
coklat masakan putih (dicairkan)
badam nib (dibakar)
Caranya
1. Sebatikan bahan-bahan A.
2. Masukkan bahan-bahan B dan uli sehingga adunan menjadi
lembut.
3. Ambil adunan sebanyak 10g dan bulat-bulatkan.
4. Susunkan diatas dulang pembakar yang telah digris dan
bakar dalam ketuhar pada suhu 150 C selama 30 minit.
5. Setelah biskut sejuk, celupkan ke dalam coklat masakan
hitam yang bercampur dengan badam nib.
6. Masukkan biskut ke dalam cawan kertas bewarna hitam.
7. Hiaskan
dengan coklat masakan putih.
No comments:
Post a Comment