Tuesday, February 28, 2012

Biskut Nestum Kopi

















Bahan-bahan A
125g                       mentega
50g                         gula kaster

Bahan-bahan B
½ biji                      kuning telur
½ sudu teh              pes kapucino

Bahan-bahan C
150g                       tepung gandum
30g                         tepung jagung
50g                         serbuk badam
30g                         kelapa kering (dikisar)

Hiasan
coklat masakan hitam (dicairkan)
nestum/ bijirin gandum

Carannya
1. Sebatikan bahan-bahan A.
2. Masukkan bahan-bahan B dan kacau hingga sebati.
3. Masukkan semua bahan C dan uli sehingga adunan menjadi sebati.
4. Bulat-bulatkan adunan, susunkan diatas dulang pembakar yang telah digris dan bakar dalam ketuhar pada suhu 150 C selama 30 minit.
5. Setelah biskut sejuk, celupkan biskut ke dalam coklat masakan hitam dan golekkan biskut ke dalam nestum.

No comments:

Post a Comment