Monday, February 27, 2012

Coklat Beras Gelembung (Chocolate Bubble Rice)


















Bahan-bahan
500g                       beras  bubble/beras gelembung putih
30g                         badam nib
400g                       coklat masakan putih
100g                       coklat masakan hitam (dicairkan)

Caranya
1. Bakar beras bubble dalam ketuhar pada suhu 150 C selama 10 minit agar ia  tidak mudah menjadi lemau.
2. Cairkan coklat masakan putih, masukkan semua beras bubble putih dan kacau       sehingga rata.
3. Masukkan badam nib dan sebatikan.
4. Sudukan ke dalam cawan kertas dan biarkan membeku.
5. Hiaskan dengan coklat masakan hitam.

1 comment:

  1. Assalam. Siti memang minat ke benda2 pastry ni? Saya suka makan benda2 ni. Boleh kenal? Nama saya Yusri (FB: muhamma7yousry ). Harap boleh berkenalan!

    ReplyDelete