Bahan-bahan A
250g mentega
40g gula
aising
Bahan-bahan B
1 sudu teh esen
vanilla
1 biji kuning telur
Bahan-bahan C
60g tepunng jagung
1 sudu besar tepung
kastad
400g tepung
gandum
Hiasan
kuning telur (dipukul)
pewarna kuning telur
ceri merah (dibelahkan)
mentega kacang tanah
manik warna warni
Caranya
2. Masukkan bahan-bahan B dan kacau hingga sebati.
3. Masukkan semua bahan C dan uli sehingga adunan menjadi
lembut.
4. Canai dan terap doh dengan acuan pecah 6.
5. Letakkan keatas acuan tat dan kemaskan.
6. Sapukan kuning telur dan pewarna kunimg telur.
7. Susunkan diatas dulang pembakar yang telah digris dan
bakar dalam ketuhar pada suhu 150 C selama 30 minit.
8. Biarkan biskut sejuk dahulu sebelum buka dari acuan tat.
9. Paipkan mentega kacang tanah ke dalam biskut, letakkan
ceri merah di tengah biskut dan taburkan dengan manik warna warni.
No comments:
Post a Comment