Bahan-bahan A
125g
mentega
10g lelemak/lemak
putih
50g gula
aising
Bahan B
½ sudu pes pes
strawberi
Bahan-bahan C
25g serbuk
badam
120g tepung
gandum
25g tepung
kentang
25g tepung
susus
30g tepung
jagung
Hiasan
Coklat strawberi ( dicairkan )
Serbuk roti putih
………………………………………………………………………………………………………………………
Caranya
- Sebatikan bahan-bahan A
- Masukkan bahan B dan gaulkan sehingga rata.
- Masukkan semua bahan C dan uli hingga jadi doh.
- Canai dan terap doh dengan acuam segi empat panjang.
- Susunkan di atas dulang pembakar yang telah digris dan bakar dalam ketuhar pada suhu 150 C selama 30 minit.
- Setelah buskut sejuk, celupkan biskut ke dalam coklat strawberi dan golekkan biskut ke dalam serbuk roti putih.
No comments:
Post a Comment