Friday, February 3, 2012

Jejari Strawberi

















Bahan-bahan A
125g                       mentega
10g                         lelemak/lemak putih
50g                         gula aising

Bahan B
½ sudu  pes                        pes strawberi

Bahan-bahan C
25g                         serbuk badam
120g                       tepung gandum
25g                         tepung kentang
25g                         tepung susus
30g                         tepung jagung

Hiasan
Coklat strawberi ( dicairkan )
Serbuk roti putih
………………………………………………………………………………………………………………………

Caranya
  1. Sebatikan bahan-bahan A
  2.  Masukkan bahan B dan gaulkan sehingga rata.
  3. Masukkan semua bahan C dan uli hingga jadi doh.
  4.  Canai dan terap doh dengan acuam segi empat panjang.
  5.  Susunkan di atas dulang pembakar yang telah digris dan bakar dalam    ketuhar pada suhu 150 C selama 30 minit.
  6. Setelah buskut sejuk, celupkan biskut ke dalam coklat strawberi dan golekkan biskut ke dalam serbuk roti putih.

No comments:

Post a Comment